TV-icoon Mies Bouwman geëerd met eigen theaterfoyer

Ruim een jaar geleden overleed tv-icoon Mies Bouwman. In de jaren ’70 presenteerde ze de, met een Gouden Televizierring bekroonde, spelshow Eén van de acht, dat een aantal jaar werd opgenomen in het Beatrix Theater in Utrecht.

Vandaag werd Bouwman geëerd in haar ‘studio’. Presentator Robert ten Brink doopte in het bijzijn van Mies’ kinderen Joost en Mies Timp en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht de grootste foyer van het Beatrix Theater om tot ‘Mies Bouwman Foyer’. Antje Monteiro zong hierbij het nummer ‘Het glipt me door de vingers’ uit de musical Mamma Mia!. Daarnaast werd er een portret van Bouwman onthuld.

Ten Brink noemt Mies ‘een ijkpunt voor de Nederlandse televisie’ en vindt het dan ook een enorme eer dat hij de foyer mag onthullen. Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment, vindt het vanuit historisch perspectief een mooi gebaar naar Mies, omdat ze – wat Ten Brink ook noemde – een enorme bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse televisiewereld.

Eerbetoon
Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs, noemde de opnames van Eén van de acht al eerder ‘een prachtig stukje geschiedenis van het Beatrix Theater’. “Ik vind het mooi dat wij op deze manier een eerbetoon kunnen brengen aan icoon Mies Bouwman.”

Musical Reports was aanwezig bij de onthulling. Deze is terug te bekijken via onze Facebook live-stream.