Première Murder Ballad gaat door

Na de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge afgelopen maandagavond was het voor de culturele sector nog onduidelijk of de theaters meer dan 30 bezoekers mochten ontvangen. Vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de première op 12 oktober 2020 van de Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’, zonder tussentijdse wijzigingen, definitief door zal gaan.

‘’Het was even spannend of de première van de musical doorgang kon krijgen. Door de meeste veiligheidsregio’s is nu groen licht afgegeven en ik ben met dat signaal enorm blij. Ik ben niet alleen enorm blij dat al onze geplande voorstellingen en première doorgaan, maar ook voor de hele culturele sector. Afgelopen week had Peter Pannenkoek het al prachtig verwoord in ‘Dit was het nieuws’. De theaters en de producties die daarin staan zijn met z’n allen enorm bezig met protocollen. Afstand houden, tijdsloten van naar binnen treden, tafelkleurtjes tot bepaalde letters van vakken, noem een onderdeel en er is een oplossing voor! Theaters zijn op dit moment nog veiliger dan een bezoek aan de supermarkt doordat er een ontheffing afgegeven is, wordt deze veiligheid erkent. Ik hoop van harte dat er nog een aantal regio’s hun besluit aan zullen passen en er één landelijke richtlijn komt. Uiteraard zullen wij extra maatregelen treffen tijdens de première, de gezondheid staat immers voorop!’’ aldus producent Giovanni Sturkenboom. 

De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ met Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor gaat op 12 oktober in De Goudse Schouwburg in Gouda in première.