Bastiaan Ragas viert vijftigste verjaardag in het theater

Bastiaan Ragas viert zijn vijftigste verjaardag met de theatervoorstelling Lang zal je leven. Hij trekt door het land met voorstellingen voor een klein publiek (coronaproof!). In Lang zal je leven bespreekt Bastiaan de absurditeiten van het leven, mét en voor zijn publiek. Over het vieren van ‘momenten’. Maar: Kerst is helemaal niet op 25 december, de meeste huwelijken halen de eindstreep niet, baby’s krijgen is geen roze wolk en Sinterklaas bestaat niet. Lang zal je leven is een cabarettheatershow doorspekt met mooie verhalen, aangrijpende anekdotes, slechte grappen en betere liedjes. Hij zingt nieuwe, door hemzelf geschreven songs, maar laat ook enkele nummers uit zijn musicalverleden horen.

Bastiaan: “Komend theaterseizoen is het zover: ik word vijftig. In die vijftig jaar ben ik erachter gekomen dat ik beter zing dan de gemiddelde cabaretier en mijn grappen slechter zijn. Daar ga ik mijn publiek dus op trakteren. Samen met hen kijk ik terug, want dat hoort bij vijftig worden. Maar niet te lang, we leven in het nu. De momenten die we nu beleven, zijn al bijzonder genoeg.”

Verwarrend Bestaan
Bijna twintig jaar geleden speelde Bastiaan Ragas de rol van Radames in de Nederlandse versie van de hitmusical Aida. Het werd zijn doorbraak in Nederland. Samen met onder anderen Carolina Dijkhuizen en Antje Monteiro zong hij avond aan avond over het verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen twee mensen die elkaar ondanks alle hindernissen toch vonden. Nu is de tekst van het ijzersterke nummer op een nieuwe manier actueel. Dat deed Bastiaan ertoe besluiten het opnieuw op te nemen. 

Bastiaan Ragas: “Verwarrend bestaan. Dat gaat over nu. Geliefden die elkaar niet kunnen of mogen zien, quarantaines, afstand houden. Het lied was al bijzonder krachtig, maar krijgt door de actualiteit een andere invulling, waardoor het voor mij van nog grotere betekenis is.” 

Lang zal je leven is te zien vanaf september tot en met december 2020. Tijdens de shows in december viert Bastiaan natuurlijk ook kerst met zijn publiek! Kijk voor meer informatie op www.bastiaanragas.com.

Over Bastiaan Ragas:
Bastiaan Ragas is acteur, producent, zanger en schrijver. Hij was te zien in o.a. de theatervoorstellingen ‘Zij is de baas’, ‘Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’, en ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ naar het boek dat hij zelf schreef. Bastian produceerde ook voorstellingen voor anderen: ‘De Exoot’ voor Anne-Marie Jung, ‘Alles Went Behalve een Vent’ en ‘De Oasebar’ met Gerard Cox en Joke Bruijs, en ‘COX -De Grote Grijze Belofte’, de solovoorstelling van Gerard Cox. Hij speelde in Nederland hoofdrollen in de musicals ‘Aïda’ en ‘De Drie Musketiers’. In Duitsland was hij in de jaren negentig zeer populair als lid van de boyband ‘Caught in the Act’. Hij bracht drie eigen albums uit en dit jaar zijn twee nieuwe singles verschenen: Heb geen angst’ en ‘Zie je nog’. Bastiaan schreef drie boeken, was te zien in films en tv-series als ‘De Ludwigs’ en ‘Beatrix, Oranje onder vuur’, waarin hij prins Willem-Alexander speelde. Ook schrijft hij columns, voor onder andere VROUW en eerder voor het tijdschrift Flair.