De musical ‘De Kleine Prins’ gaat in Nederland en in London over een jaar in première.

Op vrijdag 2 oktober 2020 zou in het Zaantheater de voorstelling ‘De Kleine Prins’ voor het eerst in Nederland het levenslicht zien. Producenten DG Theater en Mark van Ierssel konden niks anders besluiten dan het een jaar op te schuiven, in de hoop dat de branche dan weer in zijn volle glorie op de planken schittert. De musical zou dit theaterseizoen eveneens in London in première gaan, maar ook dit is een jaar uitgesteld.

De prachtige familie-musical, naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry, vertelt ons het verhaal van De Kleine Prins en de piloot zoals nog nooit eerder in de Nederlandse theaters te zien is geweest.

De Kleine Prins en de piloot gaan op reis, omdat het kind zichzelf wil leren begrijpen. De reis voert naar de aarde en andere planeten. Een roos, een geograaf, een verlichter, een zakenman, een koning en een vos vergezellen hem om de echte waarde van liefde en vriendschap te leren kennen. Deze voorstelling is spectaculair en ontroert. De muziek pakt je. Het verhaal is van elke tijd en zeker van nu, waarin weer duidelijk wordt welke dingen in het leven nu echt belangrijk zijn.

De bewerking van het script is in handen van Sjoerd Kuyper, de muzikale leiding van Paul Maassen en de regie van Carolien Canters-Holman. De sterke cast is al geauditeerd maar die wordt pas in de loop van 2021 bekend gemaakt. De voorstelling kan voor het seizoen 2021-2022 worden geboekt bij Impact Entertainment.