April Darby is Aida in concertreeks

De hoofdrol van Aida in Aida in Concert wordt gespeeld door April Darby. Dit nieuws werd zojuist door producent Albert Verlinde bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. April zal van 20 tot en met 30 juni 2019 samen met sterren Freek Bartels (Radames), Willemijn Verkaik (Amneris), Tony Neef (Zoser), Tjindjara Metschendorp (Nebebka) en Nigel Brown (Mereb) acht keer te zien zijn in het openluchtconcert op het festivalterrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch.

De Nederlands-Amerikaanse April Darby is geen onbekende in de entertainmentwereld. Eerder speelde zij de hoofdrol Rachel Marron in The Bodyguard en de rol van Deloris van Cartier in Sister Act. Daarnaast trad zij als solist op bij Dinnershow Pandora, Fedde le Grand in de Ziggo Dome en met haar eigen show APRIL DARBY LIVE!. “Ik vind het een eer om in dit openluchtconcert deze iconische rol te morgen vertolken en het bijzondere verhaal van Aida te mogen vertellen. Ik heb dan ook heel veel zin om samen met alle anderen dit avontuur aan te gaan,” aldus April Darby.

Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk