Repetities vernieuwde “Haal Het Doek Maar Op” gestart met eerste lezing

Vanaf 11 september 2020 is een vernieuwde versie van Haal Het Doek Maar Op in de Nederlandse theaters te zien. Op 1 september werden de repetities afgetrapt met een eerste lezing.

In januari 2020 ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe origineel Nederlandse musical ‘Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee’ in première. Een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltour in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Met Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse, David van den Tempel, Willemijn van Holt en Jordy van Loon. De musical werd door het publiek in het land hogelijk werd gewaardeerd en kreeg mooie recensies.

Musical Reports schreef over deze productie:
Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee is geen hoogvlieger, maar wel een heerlijke wegkijker. Haal het doek maar op en zet maar aan die Jukebox! Een avondje genieten van typisch Nederlandse, kneuterige liedjes, hits en klassiekers uit het Nederlands repertoire kan voor niemand een straf zijn.”

Deze vernieuwde versie is puur een concertante versie, met songs als:
Ritme van de regen, Spiegelbeeld, Kom van dat dak af en Brandend zand.