Willemijn Verkaik en Freek Bartels in Aida in Concert

Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018 geeft Stage Entertainment deze zomer aan deze traditie een vervolg met Aida in Concert. Op het festivalterrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch is deze bijzondere show van 20 tot en met 30 juni slechts zes keer te zien. Net als bij Elisabeth in Concert zullen de bezoekers van het musicalconcert dezelfde festival-sfeer op en rondom het terrein ervaren. Met de fantastische muziek van Elton John, een cast met alleen maar musicalsterren en een 14-koppig orkest, beleeft het publiek een onvergetelijke avond uit in de open lucht. Albert Verlinde is trots te kunnen melden dat de internationale musicalster Willemijn Verkaik een van de hoofdrollen zal vertolken. Freek Bartels zal te zien zijn als Radames.

Nadat Aida in oktober 2001 in Nederland in première ging, groeide deze voorstelling uit tot de lievelingsmusical van het publiek. Bijna twee jaar lang stond de musical in het AFAS Circustheater en kwamen er 1,2 miljoen bezoekers. Na achttien jaar keert de musical nu terug als concert en zal Willemijn Verkaik in een van de hoofdrollen schitteren. Zij neemt de rol van Amneris voor haar rekening. Eerder was zij in deze gedaante al te zien tijdens de openluchtproductie van de musical Aida in het Duitse Tecklenburg. Wie de andere rollen zullen vertolken, waaronder die van Aida, wordt later bekend gemaakt.

Voor Willemijn Verkaik betekent Aida in Concert haar grote comeback in Nederland. De afgelopen jaren werkte zij vrijwel doorlopend in het buitenland. Zo stond ze in Duitsland, het Londense West End en op Broadway in New York als de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ook was ze in Duitsland in de rockmusical We Will Rock You te zien. Momenteel staat ze in Bat out of Hell de musical in het Duitse Oberhausen.

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

De kaartverkoop voor de zes shows van Aida in Concert begint aanstaande donderdag om 12:00 uur via www.aidainconcert.nl. Vanwege het beperkte aantal kaarten voor de zes shows is het raadzaam snel de kaarten te reserveren.