Opvliegers 4: Trossen Los is wederom niet verrassend

Op 11 januari 2019 bezochten we de voorstelling Opvliegers 4: Trossen Los, het nieuwste deel van de inmiddels bekende Opvliegers serie. Na Opvliegers, Opvliegers 2: In de sneeuw en Opvliegers 3: New York New York komt Rick Engelkes Producties ook met een vierde deel van de populaire musical.

Net zoals in Opvliegers deel 3 zien we de drie vriendinnen Moniek (Sandra Mattie), Joke (Anouk van Nes) en Shirley (Joanne Telesford) die samen op een cruise vakantie gaan. Aan boord komen ze de extravagante Loes (Rian Gerritsen), de zus van Lydia (vorige seizoenen de rol van Antje Monteiro), tegen. Alle vier de vrouwen worstelen met hun eigen persoonlijke problemen en dan zijn ze óók nog in de overgang! Kortom: een zootje ongeregeld die op de lachspieren werkt van het publiek.

Dat er vier talentvolle actrices op het podium staan, daar kunnen we niet omheen. Vol overtuiging zetten Sandra, Anouk, Joanne en Rian hun hysterische personages neer. Qua muzikaliteit is het wat minder gesteld in deze voorstelling. De vrouwen hebben een prima stemgeluid, maar de momenten dat zij in zingen uitbarsten is soms wat overdramatisch. Ook de liedteksten zijn over het algemeen simpel en voorspelbaar.

Dit alles neemt niet weg dat de voorstelling goed aanslaat bij de doelgroep. Het vrouwelijke publiek giert het dan ook regelmatig uit van het lachen. Aan de humor van de voorstelling kan het in ieder geval niet liggen. Wel is het zonde dat Rick Engelkes Producties na drie delen Opvliegers nog steeds niet echt weet uit te pakken. Een extra castlid of een indrukwekkender decor zou de voorstelling net dat beetje extra kunnen geven.

Al met al is Opvliegers 4: Trossen Los een leuke avond uit, voornamelijk voor vrouwen. Je kunt even heerlijk het verstand op nul zetten en gewoon lachen. De voorgaande delen van de Opvliegers serie hoef je dan ook niet per se gezien te hebben om deze voorstelling te begrijpen.

De voorstelling Opvliegers 4: Trossen Los is nog tot en met 29 maart 2019 te zien in verschillende theaters van Nederland.