Perspresentatie Best of Broadway

In het Rotterdamse Hotel New York presenteerde Stanley Burleson en Freek Bartels de cast van de komende concertreeks Best of Broadway. Naast Burleson en Bartels zelf maakten zij bekend dat Willemijn Verkaik, Pia Douwes en Tessa Sunniva van Tol onderdeel uit zullen maken van de cast. De Nederlandse sterren zullen tijdens de tour worden ondersteund door een live-band!

Eerder werd bekend dat Celinde Schoenmaker in de cast zou plaatsnemen. Celinde Schoenmaker wordt echter vervangen door Tessa Sunniva van Tol. Naast dat Schoenmaker een hoofdrol gaat spelen in de film Rocketman (een film over Elton John) zal ze tevens in een voorstelling gaan spelen die in Londen en Los Angeles te zien zal zijn. Hierdoor kan zij niet langer deelnemen aan Best of Broadway.

Tijdens de presentatie werd verteld dat in de concertreeks uiteraard voor het Nederlands publiek bekende musicalnummers te horen zullen zijn, maar juist ook liedjes zullen worden gezongen uit de musicals die populair zijn op Broadway en Off-Broadway, maar waarschijnlijk nooit naar Nederland zullen komen.

Om deze tweezijdigheid van de concertreeks te illustreren werden twee nummers ten gehore gebracht. Willemijn Verkaik liet een nummer uit de musical Come from Away (over een gestrand vliegtuig op 9/11) horen en Pia Douwes zong I dreamed a Dream uit Les Miserables.

De concertreeks is te zien in mei en juni van dit jaar en zal langs 10 grote steden door heel Nederland gaan touren.