René van Kooten in Titanic de musical

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf zijn verheugd dat zij als theaterproducent de Broadwayproductie Titanic de Musical gaan maken. In het theaterseizoen 2020/2021 zal deze musical in grote theaters in Nederland te zien zijn. Titanic de Musical is de opvolger van Kinky Boots, dat komend najaar in première gaat.

‘Het verhaal van Titanic is meeslepend, dramatisch en vol passie,’ zegt Hans Cornelissen, artistiek directeur van De Graaf & Cornelissen Entertainment. ‘Titanic de Musical is een prachtige Broadway-musical en het is fantastisch dat wij voor Nederland de rechten hebben verkregen. Daarbij kunnen we nu al kan melden dat René van Kooten een van de hoofdrollen zal gaan spelen’. Titanic de musical gaat oktober 2020 in première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Deze productie is voor De Graaf & Cornelissen Entertainment weer een mooie titel in de lijn van grote internationale producties zoals A Chorus line, My Fair lady, Evita en Kinky Boots en zal worden gemaakt in samenwerking met de partners van de Nationale Musical Tour.

De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Ook het klassenverschil dat in het begin van de twintigste eeuw enorm speelde, komt aan bod. De rijkste passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een sloep, de middenstanders en de arbeiders die letterlijk in de onderste laag van het schip werken en wonen.