‘Women on the verge of a nervous breakdown’ nieuwe titel De Kernploeg

Komende zomer speelt De Kernploeg de eerste Nederlandse versie ooit van Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. Dat maakte oprichter Erwin Aarts vandaag bekend. De musical ging in 2010 op Broadway in wereldpremière onder de titel Women on the verge of a nervous breakdown en is gebaseerd op de absurdistische film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Antonio Banderas speelde een van zijn eerste rollen in deze film. De musicalversie maakte in 2015 ook furore op het Londense West End met de Nederlandse musicalactrice Willemijn Verkaik in één van de hoofdrollen. Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking is van 4 t/m 14 juli 2019 exclusief te zien in CC Amstel in Amsterdam. De kaartverkoop is vandaag gestart; de cast wordt later bekend gemaakt.

Vrouwen op de rand van een zenuwzinking speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivan’s vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak. Tel daar een beste vriendin met een terroristische logé in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en de waanzin is compleet: vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. De muziek van deze zowel hilarische als ontroerende voorstelling is van David Yazbek, die eerder onder andere The Full Monty schreef en op dit moment met The Band’s Visit een grote hit in New York heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

De Kernploeg produceert iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical. De afgelopen twee jaar presenteerde het gezelschap met veel succes de musicals A New Brain en She Loves Me. Vrouwen op de rand van een zenuwzinking – de derde productie van De Kernploeg – wordt wederom geregisseerd door Benno Hoogveld in samenwerking met Nick Fleuren. Rosite van der Woude leidt het zeskoppige live-orkest en Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor de vertaling. Kostuums zijn van Glenn Hewitt, het geluidsontwerp van Roel van Spronsen en het lichtontwerp van Bart van den Heuvel. De voorstelling is slechts tien keer te zien in het gloednieuwe CC Amstel in Amsterdam.