Soy Kroon naast Brigitte Heitzer in musical over Marilyn Monroe

Soy Kroon zal in 2020 naast Brigitte Heitzer te zien zijn in de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane – De Laatste nacht van Marilyn Monroe. Soy zal de rol van Henri Mortenson spelen, een jonge en ambitieuze journalist.

“Het is een hele grote eer om met Brigitte te spelen,” zegt Soy, “Ik kijk ernaar uit om dit mooie en spannende verhaal aan Nederland te vertellen en te laten zien wat er áchter het icoon Marilyn Monroe schuilde: de mens Norma Jeane.”

Het is 1984. Henri Mortensen, een gretige jonge journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Wie de rol van Jane Edwards, Marilyn op 58-jarige leeftijd, zal spelen, maakt de producent binnenkort bekend.

Goodbye, Norma Jeane – De laatste nacht van Marilyn Monroe is geschreven door Allard Blom met muziek van Sam Verhoeven en wordt geregisseerd door Martin Michel. De voorstelling zal op maandag 10 februari 2020 in première gaan in de Goudse Schouwburg in Gouda. Hierna is de voorstelling tot en met eind april te zien in heel Nederland. Eerder was de voorstelling met veel succes te zien in Antwerpen.