Ellen Evers en Ad Knippels klaar voor hun rollen in Anastasia

De cast van Anastasia, de opvolger van The Lion King in Scheveningen, is bekend gemaakt. Zo weten we nu dat Ellen Evers en Ad Knippels het duo Lily en Vlad gaan vertolken. We spraken kort met het duo tijdens de perspresentatie.

Albert Verlinde kondigde jullie aan als het komische duo van de voorstelling. Dat is nogal een duidelijke taakomschrijving die jullie meekrijgen. Zijn jullie al zenuwachtig?

Ad: “No pressure (lacht). Maar goed; het staat natuurlijk in het script dus dat moet helemaal goedkomen. Ik heb vaker komedie gespeeld en ik houd ervan om verschillende dingen te doen, zwaar drama schuw ik ook niet, maar ik ben ook helemaal niet vies van goede comedy; ik kijk er naar uit.”

Ellen: “Dat komt helemaal goed. Ik vertrouw erop dat Carlien (Brouwer, regisseur –red.) ons heel goed gaat regisseren. Ad en ik hebben de nodige ervaring en wat helpt is dat Daniël Cohen een hele mooie vertaling maakt. Dan zijn toch wel alle ingrediënten aanwezig om het te laten werken.”

Anastasia is ook een echte dansmusical. Dat moet helemaal goed komen, toch?

Ad: “Mensen weten het misschien niet, maar ik heb best veel gedanst in voorstellingen. Recentelijk nog in The Full Monty, dat moet ergens goed gaan komen.”

Ellen: “Ja oef (lacht). Ik zag Caroline O’Connor (Lily op Broadway, -red.) op videobeelden dansen en dacht wel ‘oh wow’. Maar ja ze is een echte danseres! Maar voor de productie in Stuttgart is alles weer aangepast aan de persoon die daar Lily speelt. Tijdens de auditie kon ik nog niet alles in verband met mijn nieuwe heup. Ik ga mij er fysiek op voorbereiden want er zit voor mij een flink shownummer in. We gaan het zien en ik ga voor goud maar ik ben ook tevreden met zilver (schaterlacht!)”

De Nederlandse productie van Anastasia is vanaf 5 september 2019 exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en gaat op zondag 22 september in première. De kaartverkoop is al gestart.