Maike Boerdam speelt God in ‘Titus’

Maike Boerdam speelt de rol van God in het muziektheaterstuk TITUS dat op 31 mei in première gaat in de Bonifatiuskapel in Dokkum. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Daarmee is de cast van TITUS compleet.

Boerdam is bekend met de Bonifatiuskapel want in Bonifatius de Musical mocht zij ook al één van de hoofdrollen spelen. ,,Ik weet dus hoe magisch de kapel is’’, zegt Maike Boerdam. Bijzonder aan de voorstelling van TITUS is dat het levensverhaal van Titus Brandsma wordt vertelt door de ogen van de duivel én God. Zij vormen de rode draad in dit muziektheaterstuk. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Maike vindt het een eer om met hem samen te werken. ,,Ik denk dat het een leuk duel gaat worden tussen God en de duivel’’, lacht Maike. Joop Wittermans gaf vorige week al dat hij rollen als deze ‘met een rafelig randje’ het mooist vindt om te spelen.

Eerder werd al bekend dat Theun Plantinga de rol van Titus op zich neemt in de gelijknamige voorstelling over het leven van pater Titus Brandsma. Alexandra Alphenaar speelt zijn ‘muze’ Teresa van Avila. De rol van dominee Johannes Kapteyn, met wie Titus Brandsma bevriend raakte in kamp Amersfoort, wordt gespeeld door Albert Secuur uit Groningen. Jan-Willem Hofma speelt de heit en Timna Haquebord de mem van Titus. Bruun Kuijt is de regisseur.