Anouk van Nes na 10 jaar terug in musical MAMMA MIA!

Anouk van Nes is binnenkort te zien in de musical MAMMA MIA!. De actrice zal de rol van Tanja gaan delen met Sophia Wezer, die op dit moment herstellende is van een blessure. Het Griekse decor van de musical én het karakter van personage Tanja zijn Anouk zeker niet vreemd: tien jaar geleden vertolkte ze deze rol namelijk ook in de reizende productie van MAMMA MIA!. Ze werd hiervoor zelfs genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. De actrice was razend enthousiast toen ze werd gevraagd om opnieuw in de huid van Tanja te kruipen: ‘Dit voelt echt als thuiskomen!’

De veelzijdige actrice is zeker geen onbekende in het musicalvak. Naast MAMMA MIA! (Stage Entertainment, seizoen 2009/2010) heeft ze ook grote musicals als CATS, Dirty Dancing, La Cage Aux Folles en De Tweeling op haar naam staan. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als Roxy Belinfante in Goede Tijden Slechte Tijden. In MAMMA MIA! speelt ze wederom de rol van Tanja, één van de twee beste vriendinnen van hoofdpersonage Donna. Tien jaar geleden werd zij met deze rol al genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. ‘Ik heb die rol destijds met ontzettend veel plezier gespeeld,’ aldus Anouk. ‘Het is heerlijk om me weer in Tanja te verdiepen en het karakter opnieuw vorm te geven. Maar ik ben vooral erg blij en trots dat ik onderdeel ga uitmaken van deze fantastische MAMMA MIA!-familie!’

Over MAMMA MIA!
MAMMA MIA! is een komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. Sophie staat op het punt te trouwen met Sky, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Met ABBA’s bekende hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.