Repetities Anastasia van start

De repetities voor de musical Anastasia zijn begonnen en dat werd 13 augustus gevierd met een heus staatsbanket in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen. Cast, creatives en pers waren uitgenodigd voor een diner in de grote zaal van het Grand Hotel in de badplaats.

Met de nieuwe Anastasia castbus arriveerde de cast bij het Kurhaus, waarna producent Albert Verlinde de verzamelde pers vertelde over de renovatie die het Circustheater momenteel ondergaat. Naast de verbouwing die komt kijken bij elke wissel van een grote musical productie in het Circustheater, wordt het theater zelf nu ook gerenoveerd. Reden hiervoor is de onafgebroken, drie-jarige speelperiode van de productie The Lion King.

Anastasia gaat pas 22 september in première maar na afloop van het diner bracht de cast a cappella alvast een lied ten gehore. Als dit een meetgraad is voor de gehele productie dan wordt Anastasia een weergaloos mooie voorstelling die niemand wil missen.

Anastasia is gebaseerd op de legende dat de jongste Romanov prinses de moord op haar familie zou hebben overleefd. Jaren na de Russische revolutie gaat weesmeisje Anya op zoek naar haar verleden, zij herinnert zich niets van vroeger en heeft enkel een speeldoosje uit haar verleden als bagage. Zo begint een avontuur dat voert langs koninklijke paleizen en het romantische Parijs van 1920. Hoe kan het dan Anya sprekend lijkt op Anastasia Romanov? Is ze echt de dochter van de vermoorde Tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar geschiedenis, om te ontdekken wie ze echt is.

Vanaf september zijn o.a. Tessa Sunniva van Tol, René van Kooten, Ellen Evers, Ad Knippels en Gerrie van der Klei te zien in de musical Anastasia in het Circustheater in Scheveningen.