Duik in de wereld van Kikker en het Avontuur

Een regenachtige zondagmiddag was het perfecte toneel voor Kikker en het Avontuur. Op 29 september 2019 in theater Meervaart in Amsterdam ging deze musical naar de boeken van Max Veldhuijs in première. Theater Terra heeft met Kikker en het Avontuur een ontzettend fijne familievoorstelling voor jong en oud gecreëerd.

Kikker (Wesley de Ridder) en zijn vriendjes zijn op zoek naar avontuur. Maar avontuur komt niet zomaar aanwaaien, daar moet je wat voor doen. Kikker gaat daarom samen met Rat de wijde wereld in. Zijn vriendjes Haas (Sjors Arts) en Varkentje (Pepijn Schwarz) zoeken het avontuur dichter bij huis en bakken een taart voor Eend (Nori de Winter). En eend zelf? Die krijgt eigenlijk een beetje buikpijn van avonturen. Terwijl iedereen zijn eigen avontuur beleeft, begint het zo hard te regenen dat de rivier overstroomt. De huizen om de rivier komen onder water te staan en Kikker gaat op een nieuw avontuur om zijn vriendjes te redden. 

Het script en de liedteksten van Bruun Kuijt en de muziek van Fons Merkies en Laurens Goedhart maken Kikker en het Avontuur perfect voor kinderen vanaf 4 jaar. De afgelopen jaren heeft Theater Terra, onder de huidige regie van Wesley de Ridder, met meerdere voorstellingen over Kikker de ideale balans gevonden in theatervoorstellingen voor kinderen: de lengte van de voorstelling (1 uur zonder pauze), de interactie met het publiek, het afgestemde taalgebruik en de humor voor zowel ouder als kind.

De cast van Kikker en het Avontuur bestaat uit vier acteurs die allemaal minimaal één karakter uit de voorstelling door middel van poppenspel tot leven brengen. Echter valt al vanaf het begin van de show de hele choreografie van de spelers op, die bestaat uit het zowel zelf spelen als ondersteunen van elkaars poppenspel. Dat de cast nu al goed op elkaar is ingespeeld, is onmiskenbaar. Daarnaast zijn de rollen van Varkentje en Eend (door Pepijn Schwarz en Nori de Winter) komische rollen die op de nodige momenten sterk op de lachspieren werken. 

Ten slotte een speciale vermelding voor het decor-, poppen- en kostuumontwerp van Kathelijne Monnes. Het is net alsof je je in de getekende wereld van Kikker uit de boeken van Max Veldhuijs waant. Vooral het decor en het slimme gebruik daarvan, om bijvoorbeeld duidelijk te maken dat het regent, sluit ontzettend goed aan bij de belevingswereld van kinderen. 

Kikker en het Avontuur is een mooie familiemusical en zeker een aanrader voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling van Theater Terra is te zien tot en met maart 2020 in verschillende theaters door heel Nederland en België.