Renée van Wegberg maakt indruk met liedjesprogramma

Twee jaar geleden (seizoen 2017-2018) speelde Renée van Wegberg misschien wel de rol van haar leven: Liesbeth List. De titelrol in een musical over het leven van de welbekende Nederlandse zangeres. Het songbook van de voorstelling bestond uit muziek van Ramses Shaffy, Liesbeth List en Edith Piaf. Ook in deze productie werd Van Wegberg weer geroemd om haar stem.

“Van Wegberg, die van zich zelf al een heel eigen stemgeluid heeft, zet hier een bijna onvoorstelbare prestatie neer. De zo herkenbare kleur in de stem van List benaderd zij zo dicht, dat het bijna eng wordt. … Van Wegberg heeft de kleur van List zo eigen gemaakt dat zij hiermee naar grote hoogte stijgt.” zo schreven wij na het zien van de voorstelling. Deze vertolking was zo goed dat Van Wegberg voor haar prestatie een musicalaward ontving.

Nu is Van Wegberg op tour als solo artiest met dit zelfde repertoire. Een intieme voorstelling waarin ze wordt bijgestaan door een combo van vier muzikanten, waarvan Billy Maluw en Job Greuter beiden hun momenten krijgen om ook vocaal te stralen. Met name jong talent Greuter, die naar eigen zeggen net afgestudeerd is van het conservatorium, pakt elke kans om te stralen, zowel vocaal als instrumentaal. Een multitalent, die we eerder zagen in Sondheims A Little Night Music van de Nationale Reisopera, waar we mogelijk nog veel van gaan horen.

Wie we ook graag horen? Renèe van Wegberg. Het is een genot om de twee uur die deze voorstelling beslaat naar haar te mogen luisteren. Waar de voorstelling de hele eerste akte wat op afstand blijf, wellicht de première zenuwen, weet Van Wegberg intens diep te raken met het emotionele “Zeg me dat het niet zo is”. De tweede akte voelt losser en veel persoonlijker. Van Wegberg komt in het tweede deel echt dichtbij en weet wederom diep te raken met “Laat me” en “Laat me niet alleen”.

List, Shaffy & Piaf is een fijn liedjesprogramma waarin een mooi en bekend repertoire van de drie artiesten op eigen wijze wordt gezongen door een begenadigd zangeres. Het is een genot om je twee uur te laten onderdompelen door Renée van Wegberg en haar muzikanten.