Feestelijke mijlpaal voor Mamma Mia! groots gevierd

Sinds de première van Mamma Mia! op 23 september 2018, was het op 8 november 2019 alweer tijd voor de 400ste voorstelling. Een bijzondere mijlpaal die producent Stage Entertainment niet zomaar voorbij kon laten gaan. Daarom werden er op de dag zelf maar liefst 400 vrijkaarten weggeven door de cast aan voorbijgangers die zich om 18.00 uur in grote getalen voor het Beatrix Theater Utrecht hadden verzameld. Diezelfde avond nog stond de goed gevulde zaal te swingen bij deze extra feestelijke jubileumvoorstelling van Mamma Mia!

Ondanks dat de cast er al 400 shows op heeft zitten, blijft het opmerkelijk hoeveel energie de cast avond aan avond geeft aan het publiek. De hits van ABBA werken hier zeker aan mee en het voelt dan ook bijna als een verademing als het publiek tijdens het slotapplaus ook luidkeels mee kan gaan zingen. De rol van Sophie werd tijdens deze jubileumvoorstelling vertolkt door Dana van der Geer. Ze heeft een eigen stemgeluid die prettig is om naar te luisteren en ook in haar acteerwerk weet ze een eigen en pittige Sophie neer te zetten. Dennis de Groot was op voor de rol van Harrie en dat deed hij met verve. De homo-achtige trekjes van Harrie waren letterlijk in elke beweging terug te zien en dit maakte het niet alleen heel geloofwaardig, maar ook nog eens heel grappig. Het is erg fijn om te zien hoe goed de cast op elkaar ingespeeld is, ondanks dat er een aantal castwissels hebben plaatsgevonden binnen het ensemble. 

Het is overduidelijk dat, ook na 400 keer, de musical Mamma Mia! het feel-good gevoel nog steeds over weet te brengen op het publiek. Voor wie dit ultieme feel-good gevoel nog niet heeft ervaren, kun je nog je kans grijpen tot en met 29 december. Hierna zal het theater worden klaargemaakt voor de opvolger TINA – De Tina Turner Musical.