Willemijn Verkaik pakt hoofdrol in Waitress

Waitress, met Willemijn Verkaik in de hoofdrol van Jenna, is vanaf september 2020 te zien in de grootste theaters van Nederland. Jenna is een serveerster en expert in het bakken van taarten, die droomt van wat meer geluk in haar leven. Wanneer er een nieuwe knappe dokter in haar stad arriveert, wordt haar leven ingewikkeld. Met de steun van haar collega’s overwint Jenna de uitdagingen in haar leven en ontdekt het perfecte recept voor geluk: lachen, liefde en vriendschap.

Iris van den Ende: “Ik ben ongelofelijk trots dat, na Broadway en West End, wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen. Het vertelt een verhaal waar vele vrouwen zich mee kunnen identificeren. Het zit vol humor en romantiek maar heeft zeker ook een scherp randje. De muziek is prachtige, moderne popmuziek en ik weet zeker dat Willemijn met haar talent en internationale ervaring ons omver gaat blazen.”

Waitress schreef theatergeschiedenis als de eerste Broadwayhit met een volledig vrouwelijk creatief team. Aangevoerd door componist Sara Bareilles, de singer/songwriter die in 2008 wereldwijd doorbrak met het nummer Love Song.

Sara Bareilles: “Het is een droom die uitkomt om Waitress de wereld rond te zien reizen, het is meer dan ik ooit had kunnen bedenken! We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek en verwelkomen ze met open armen in de wereld van Waitress, met natuurlijk veel taart.”