Dubbel feest voor de cast van Anastasia!

De hoofdrolspelers van de Broadway musical Anastasia openden gisteravond officieel de kerstperiode. Dat deden zij met het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op het plein voor het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Daarnaast ontving de cast uit handen van de Kerstman een bijzonder cadeau. Het Nederlandse castalbum van Anastasia is namelijk inmiddels 250.000 keer gestreamd en daar werd een award voor uitgereikt. Producent Albert Verlinde vertelt met trots: “Er was zoveel vraag naar de muziek uit de musical, dat we absoluut een Nederlands castalbum wilden uitbrengen. Het is fantastisch dat dit album nu al zo vaak beluisterd is en de mijlpaal van maar liefst 250.000 streams bereikt is. Het castalbum bevat uiteraard alle grote hits uit de musical, zoals ‘Zoektocht door de Tijd’ en ‘Ooit in Winterse Dagen’, dat perfect past bij het kerst- en wintergevoel. Het magische verhaal van ANASTASIA, de iconische muziek en het voor de kerst versierde theater maken de voorstelling tot dé musical voor de kerstvakantie!

Naast de award voor het castalbum kreeg de cast ook nog een andere leuke verrassing! De musical Anastasia heeft namelijk 10 nominaties mogen ontvangen voor de Musical Awards, die op 22 januari 2020 zullen worden uitgereikt in het RAI Theater in Amsterdam.

Anastasia is onder andere genomineerd voor Beste Grote Musical en ook Ellen Evers mocht een nominatie in ontvangst nemen in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. Dubbel feest dus voor de cast van Anastasia!

Anastasia gaat over het weeskind Anya dat zich niets herinnert van vroeger en zij heeft dan ook geen idee wie ze is. Met een muziekdoosje als enige bagage gaat ze op zoek naar haar verleden. Een avontuur dat voert langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar geschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is.

Eerder schreef Musical Reports over Anastasia: ‘’Vanaf het eerste moment wordt het publiek meegezogen in het mysterie, mede dankzij de geweldige cast. Tessa Sunniva van Tol weet niet alleen met behulp van haar sterke spel de zoektocht van Anya naar haar identiteit op een meeslepende manier neer te zetten, ook haar zang staat als een huis.’’