Nederlands castalbum ‘Dear Evan Hansen’ in de maak

Liefhebbers zijn begonnen met het publiceren van een heus Nederlands castalbum van de Broadway en West End hit Dear Evan Hansen. Bijzonder; want de voorstelling is (voorlopig) niet in het Nederlands te zien.

Initiatiefnemer is Orihana Calcines. Op de de Facebook-pagina van het project schrijft Calcines het volgende: “Op 4 januari 2018 heeft mijn allerbeste vriend, de dirigent Mikel van Dijk, zelfmoord gepleegd. Deze gebeurtenis heeft mij gekweld op een manier die ik ervoor niet voor mogelijk had gezien. Het laatste wat hij gedaan heeft, drie dagen voor zijn dood, is mij de muziek sturen van het meest belangrijke project waar wij toen aan werkten: de vertaling van de musical ‘Dear Evan Hansen“,

Calcines geeft aan drie redenen te hebben om het ‘ Jij Komt Terecht’ (You Will Be Found) project uit te rollen via social media: “1.) ‘Jij Komt Terecht’ en andere nummers te laten horen, 2.) zoveel mogelijk mensen de woorden laten horen die Mikel heeft geschreven (iets waar we samen altijd van droomden), 3.) en het onderwerp zelfmoord meer bespreekbaar maken”

Elke week zal er een nieuwe nummer op Facebook en Instagram geplaatst worden. Mee werken aan dit project: Ryan van der Heijden als Evan Hansen, Aimée de Pater als Zoe Murphy, Marleen van der Loo als Heide Hansen, Jary Sluijter als Connor Murphy, Brecht van Arnhem als Connor, Isabelle Murg- van Gelderen als Cynthia Murphy, Babeth van der Zalm als Alana Beck en Jeroen Phaff als Larry Murphy.