MediaLane wil ‘Come From Away’ naar Nederland halen

De Broadway en West End hit Come From Away komt waarschijnlijk snel naar Nederland. MediaLane is in verregaande gesprekken over het brengen van een eigen versie van de musical. Wanneer de voorstelling in Nederland te zien is is nog niet duidelijk.

De musical Come From Away speelde in 2015 de eerste voorstelling in Canada waar het alle records verbrak. Sindsdien is de musical een wereldwijd succes. Come From Away vertelt een waargebeurd verhaal: toen op 11 september 2001 het Amerikaanse luchtruim werd gesloten landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese plaatsje Gander. De kleine gemeenschap van Gander sloeg de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen. Een waargebeurd verhaal over hoe een crisissituatie het beste in mensen naar boven kan brengen. Hoop, ontroering, liefde en humor in een musical die met geen enkele andere show te vergelijken is.