De Grote Drie in concert is een zaligheid!

Het land is in crisis! Volgens Adèle Bloemendaal (gespeeld door Ellen Pieters) is dit de reden waarom zijzelf, Jasperina de Jong (Hanneke Drenth) en Conny Stuart (Frédérique Henriette Sluyterman van Loo) het podium op moeten. Volgens La Bloemendaal is dat waar de mensen behoefte aan hebben.

In een tijd waarin niet alles meer vanzelfsprekend is en we het een lange tijd zonder live theater moesten stellen, is het heerlijk om weer plaats te nemen in het pluche en jezelf over te geven aan de mensen op het podium. Zorgeloos vliegen de 70 minuten die De Grote Drie in Concert duurt voorbij. Dit komt met name door de fenomenale vertolkingen van de drie dames op het podium. Alle drie weten zij hun legendarische personages ontzettend sterk neer te zetten. Het is een genot om naar te kijken en luisteren. Met name Ellen Pieters springt er bovenuit. Zij is als een vis in het water als Adèle Bloemendaal. Een zalige vertolking met een mooi integer randje aan het einde van de voorstelling.

In 2018 ging de musical De Grote Drie in première. De voorstelling werd goed ontvangen en won zelfs de Musical Award voor “Beste musical”. Deze musical vertelde het verhaal over drie vrouwelijke grootheden uit de Nederlandse theatergeschiedenis (Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong) die samen een concert zouden geven, een concert dat in werkelijkheid nooit heeft plaatsgevonden.

De Grote Drie in Concert is een bewerking van deze gelauwerde musical. In deze bewerking wordt gefocust op het daadwerkelijke concert, zonder het verloop en de mooie boog van de oorspronkelijke voorstelling uit het oog te verliezen. Door de beperkte tijd en de sterkere focus op het concert is er nog meer ruimte en aandacht voor het repertoire van de grande dames. Iets wat de voorstelling zeer ten goede komt ten opzichte van het origineel als het op snelheid aankomt. De voorstelling vliegt voorbij.

Met drie vakvrouwen op het toneel is De Grote Drie in Concert een zaligheid. Het is niets anders dan genieten van alle pareltjes die ten tonele worden gebracht. Denk hierbij aan “Lou er ligt een lijster in de la”, “Je mag hem hebben” en “Om alles”.

Terugkijkend op deze voorstelling kunnen we niet anders concluderen dan dat Ellen Pieters als Adèle Bloemendaal gelijk heeft. Het zijn gekke tijden en we hebben behoefte aan (fijne voorstellingen zoals) De Grote Drie in Concert!