The Addams Family grote winnaar Musical Awards 2019

Woensdagavond zijn de Musical Awards 2019 uitgereikt in het RAI Theater in Amsterdam. De vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Marisa van Eyle, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder, hebben in 12 verschillende categorieën de winnaars vanavond bekendgemaakt. Grote winnaar is The Addams Family, met drie awards. The Lion King ontving de AD Publieksprijs voor Beste Musical 2018. Deze award werd uitgereikt door de internationale superster Anastacia. De musical The Addams Family, die begin december in première ging, ontving de belangrijkste award voor Beste Grote Musical.

De winnaars:

Vrouwelijke hoofdrol:
Brigitte Heitzer (Evita)

Mannelijke hoofdrol:
René van Kooten (Evita)

Vrouwelijke bijrol:
Jeannine La Rose (The Color Purple)

Mannelijke bijrol:
Laus Steenbeeke (Woef Side Story)

Aanstormend talent:
Jochem Smit (You’re The Top)

Beste script/liedteksten/vertaling:
Jon van Eerd/bewerking en vertaling (The Addams Family)

Beste muziek/arrangementen:
Michael Reed/muziek (Charley de Komische Musical)

Beste vormgeving/toneelbeeld:
Michiel Voet (décor) (Het Pauperparadijs)

Beste choreografie:
Daan Wijnands (All Stars de Musical)

Beste regie:
Paul Eenens (The Addams Family)

Beste musical groot:
The Addams Family – TEC Entertainment i.s.m. Theateralliantie

Beste musical klein:
Selma Ann Louis – Bos Theaterproducties en Theateralliantie

Oeuvre Award
Vanaf de Jaren 70 maakte Yan Tax furore met zijn ontwerpen voor TV, Film, Musical, Toneel en Opera. Zijn talent bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Hij kan als geen ander een kostuumbeeld neerzetten dat zowel historisch als modieus verantwoord is. Op het gebied van internationaal muziektheater, musical en opera, is hij een van de meest gevraagde en gelauwerde ontwerpers. De Oeuvre Award 2019 werd daarom dit jaar toegekend aan Yan Tax

De AD Publieksprijs Beste Musical 2018:
De AD Publiekprijs Beste Musical 2018 is deze avond uitgereikt aan The Lion King. De afgelopen maand kon het Nederlandse publiek stemmen op de verschillende musicals die afgelopen seizoen waren te zien en de meeste stemmen gingen naar de musical The Lion King. Vorig jaar won The Lion King deze prijs ook al.