Evita verkoopt 100.000 tickets

Het succes van de musical Evita blijft voortduren. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment kan met trots melden dat deze week het honderdduizendste kaartje voor de voorstelling is verkocht, waarin Brigitte Heitzer en René van Kooten iedere avond schitteren als Evita en Che. De musical is komende week in Rijswijk te zien en daarna tot eind april door het hele land.

‘Het is ongelooflijk,’ laat Hans Cornelissen weten. ‘We worden keer op keer verrast. Eerst winnen zowel Brigitte als René de Musical Awards voor beste hoofdrollen en de tickets gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Nog voor de première waren er al vijftigduizend kaarten verkocht en nu verkopen we per maand ruim twaalfduizend kaarten. We zijn trots en blij dat er inmiddels honderdduizend kaarten verkocht zijn. We hebben in verschillende steden nu meerdere voorstellingen bijgeboekt. Heel veel mensen willen Evita zien.’

De musical Evita is voor Ruud de Graaf en Hans Cornelissen hun veertigste theaterproductie en is unaniem lovend ontvangen. Alle kranten en andere media hebben Evita beoordeeld met vier of vijf sterren. Een spektakel van koninklijk niveau, Heitzer is de gedroomde Evita, René van Kooten formidabel, kippenvel, tot in de puntjes verzorgd, René van Kooten schittert als Che en Heitzer heerst opnieuw, zijn slechts enkele kreten uit de recensies.

Het verhaal
De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe…

De musical Evita, met hoofdrollen voor Brigitte Heitzer, René van Kooten, Paul Donkers en Esmee Dekker is komende week in de Rijswijkse Schouwburg te zien en daarna nog tot eind april in theaters door heel Nederland, waaronder Koninklijk Theater CARRE en het Nieuwe Luxor Theater.