Paul de Leeuw, Tania Kross en Alex Klaasen in jury Musical Award

Het bestuur van de stichting Musical Awards heeft, na het vertrek van andere juryleden, grote en veelzijdige theatermensen bereid gevonden om het komend seizoen in de jury plaats te nemen. Het bestuur is trots dat Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Tania Kross, Isabelle Beernaert en regisseur Michiel de Regt zich de komende periode aan de Musical Awards zullen verbinden. Theaterdirecteur Charles Droste wordt de nieuwe voorzitter van de jury. 

‘We zijn de vertrekkende juryleden Cornald Maas, Irene Moors, Joris van Bennekom en Michiel van Erp dankbaar voor hun inzet in de afgelopen jaren,’ laat het bestuur van de Musical Awards weten. ‘Cornald heeft zich jarenlang als juryvoorzitter verdienstelijk gemaakt. Met het oog op de toekomst wilden we theatermakers in de jury hebben die zich op verschillende manieren al hebben bewezen. We zijn ervan overtuigd dat we in Paul de Leeuw, cabaretier en acteur Alex Klaasen, de Belgische choreografe en theaterproducente Isabelle Beernaert, zangeres Tania Kross en regisseur Michiel de Regt zeer professionele mensen hebben die de komende jaren de kleinere en grotere musicals in Nederland op hun waarde weten te beoordelen.’ 

‘Als theatermakers weten wij als geen ander wat er bij komt kijken om een dergelijke prestatie in het theater neer te zetten,’ zegt Alex Klaasen, die zelf meerdere Musical Awards heeft gewonnen. ‘Het vergt enorm veel talent en doorzettingsvermogen om de disciplines dansen, acteren en zingen perfect uit te voeren. Ik verheug me om naar mijn collega’s te kijken.’

Met voorzitter Charles Droste en de overige juryleden, AD-journalist Arno Gelder en actrice Marisa van Eyle gaan Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Isabelle Beernaert, Tania Kross en Michiel de Regt vanaf nu tientallen musicals beoordelen en kijken wie er in aanmerking komen voor de Musical Awards 2020.