Tessa Sunniva van Tol en René van Kooten in Anastasia

In de Hermitage Amsterdam zijn zojuist de hoofdrolspelers van de Broadway musical Anastasia gepresenteerd. De musical Anastasia vertelt het mysterieuze levensverhaal van Anastasia Romanov, de jongste dochter van de laatste Russische tsaar. De hoofdrol van ‘Anya’ zal worden vertolkt door Tessa Sunniva van Tol.

Milan van Waardenburg wordt haar tegenspeler en zal de mannelijke hoofdrol van Dmitri gaan spelen. Een rol die hij momenteel al avond aan avond in de Duitse productie van Anastasia speelt. Gerrie van der Klei neemt de rol van Grootvorstin Maria voor haar rekening, Anastasia’s grootmoeder die in Parijs woont en hoopt daar ooit nog herenigd te worden met haar geliefde kleindochter Anastasia. René van Kooten keert met zijn rol als Gleb, een meedogenloze Sovjet-officier, terug naar het theater waar zijn carrière als musicalacteur ooit begon.

Ellen Evers tekent voor de rol van Lily, de hofdame van de Grootvorstin en Ad Knippels speelt de rol van Vlad, de rechterhand van Dmitri die vanwege zijn relatie met Lily weet hoe hij een ontmoeting tussen Anya en de Grootvorstin kan regelen.

De Nederlandse productie van Anastasia is vanaf 5 september 2019 exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en gaat op zondag 22 september in première. De kaartverkoop is vandaag gestart.