Luizenmoeder-acteurs in kampeerkomedie Single Camping

Bos Theaterproducties heeft een aantal topacteurs op camping ‘De Groene Bosnimf’ gestationeerd. Wat volgt is een hilarische musical over het vrijgezellenbestaan tijdens het kamperen.

♫ Singles, kom nu samen. Single is het nieuwe Amen ♫ Dat is de leus van singlecamping ‘De Groene Bosnimf’, een camping met Happy Singles-concept.

Mij-hels jezelf
De camping wordt gerund door echtgenoten Johan (Rop Verheijen) en therapeute Christel (Ilse – juf Ank – Warringa). Tijdens de allereerste sessie ontvangen ze drie singles: de ‘hardwerkende’ influencer Francesca (Tjitske Reidinga), de Rotterdamse Sandy (Elise Schaap) en de vrijgezelle vader Menno (Peter Blok). Zij leren op ‘De Groene Bosnimf’ aan zichzelf te werken, maar de relatie van de twee eigenaren hangt aan een zijden draadje. Johan wil namelijk verder door het leven als Johannie…

Tussen hun eigen problemen door, geven de twee workshops aan de drie singles. Vooral de ‘biodanza’-achtige sessies, waarin in de deelnemers zichzelf leren te ‘mij-helzen’, zijn geniaal om naar te kijken, door de soepele dansmoves van Warringa. Op hilarische wijze staat ze uit de maat te dansen en het is te zien dat ze haar lach probeert in te houden.

Gender-neutrale animatieclown
Ook moeten de deelnemers hun gevoelens voor hun ex projecteren op de gender-neutrale animatieclown. Zodra Francesca’s dochter Nox (Elise Schaap) op de camping arriveert, is het namelijk Johannies taak om haar te vermaken, zodat haar moeder aan zichzelf kan werken. Alleen blijkt Nox hele andere plannen te hebben. Ze ontvoert Johannie – die als clown aan een touw vastzit – en zingt hierbij het creepy nummer ♫ Uit spuit, het spel is uit ♫, wat écht horror is.

Complimenten dan ook aan Elise Schaap, die in deze musical twee personages neerzet. Als Rotterdamse Sandy weet ze de hele zaal aan het lachen te brengen, door al haar domme opmerkingen. Als Nox zet ze juist weer een mysterieus personage neer. Een multitalent!

Ook complimenten voor het decor. Met verschillende plateaus is een heuvel gemaakt, waar tentjes opstaan. De plateaus kunnen draaien, waardoor onder andere het sanitairgebouw zichtbaar wordt. Er wordt dus optimaal gebruik gemaakt van het decor.

Luizenmoedergrappen
Wat wel een minpunt is, is dat een aantal grappen vrijwel identiek zijn aan de grappen uit De Luizenmoeder, waar zowel Warringa als Verheijen in te zien zijn. Zo spreekt Warringa de naam van haar personage Christel nét zo uit als juf Anks ‘christelijk’ en het foutief uitspreken van Francesca’s naam lijkt verdacht veel op de Achmed-scène uit de eerste aflevering van het tweede seizoen van de hitserie, waar Warringa aan meeschreef. De grappen zijn soms dus niet heel origineel, tóch weet Single Camping je flink aan het lachen te brengen.