Best of Broadway maakt verwachtingen waar

“Are you ready, hey, are you ready for this? Are you hanging on the edge of your seat?” zingt Willemijn Verkaik tijdens één van de eerste nummers van Best of Broadway. Al snel blijkt deze songtekst een goede aankondiging te zijn voor de rest van de show: je verwachtingen zullen overtroffen worden. Musical Reports bezocht op 25 mei in het Chassé Theater in Breda dit indrukwekkende inkijkje in de keuken van Broadway.

Vanaf de eerste minuut blijkt dit geen musicalconcert zoals we deze gewend zijn. Regisseur en choreograaf Stanley Burleson heeft gezorgd dat de nummers van Broadway op een fijne manier geëtaleerd worden: aan bepaalde nummers wordt meer aandacht besteed dan aan andere nummers en dat is goed. Daardoor blijft de show vlot en afwisselend. Naast losse nummers zijn er ook korte introducties van de verhalen en muziek uit verschillende producties als Dear Evan Hansen en Hamilton.

Best of Broadway wordt gebracht door Anouk Maas, Freek Bartels, Stanley Burleson, Tessa Sunniva van Tol en Willemijn Verkaik. Anouk Maas vervangt (tijdelijk) Pia Douwes, die helaas moest afzeggen. Gelukkig wordt er niet volledig aan Douwes haar afwezigheid voorbij gegaan en wordt ‘haar’ nummer “Mijn leven is van mij” uit Elisabeth geëerd met een ode door de vijf musicalacteurs.

Sommige hoogtepunten uit de show zijn voorspelbaar. Zo brengt Willemijn Verkaik natuurlijk “No Good Deed” en ”Defying Gravity” uit Wicked ten gehore. Maar nog beter zijn de minder voorspelbare hoogtepunten: “Let it go” uit Frozen wordt bijvoorbeeld door alle drie de dames gezongen: één van de betere uitvoeringen die Musical Reports tot nu toe van dit nummer gehoord heeft. Ook laat Tessa Sunniva van Tol horen wat wij vanaf september in de musical Anastasia van haar kunnen gaan verwachten en dat is zeker niet niks. En last but not least zorgt Freek Bartels’ uitvoering van “Gethsemane” uit Jesus Christ Superstar voor een welverdiende staande ovatie van het publiek.

Ten slotte heeft Burleson er goed aan gedaan om de backing vocals, onder leiding van Eveline Leijdekkers, de aandacht te geven die zij verdienen. Zo is onder andere tijdens de a capella medley van verschillende Disney nummers te horen wat zij allemaal in huis hebben.

Best of Broadway is een voorstelling van hoge vocale kwaliteit die je verwachtingen zeker waar maakt.  De voorstelling van Shows & Events speelt nog tot en met 16 juni in verschillende theaters in Nederland.