Noortje Herlaar in David Bowie’s Lazarus

Noortje Herlaar en Pieter Embrechts zijn vanaf oktober te zien in Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Embrechts gaat de rol van Valentine spelen, Herlaar is te zien als Elly. Ook zijn er rollen voor Juliana Zijlstra (Girl) en Jorrit Ruijs (Zach). Eerder werd al bekendgemaakt dat Gijs Naber de rol van Bowie’s alter ego Newton voor zijn rekening neemt.

Lazarus is vanaf oktober exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De regie is in handen van Ivo van Hove, die de voorstelling samen met Bowie en Enda Walsh (script) creëerde in New York. Lazarus gaat op zondag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater. Gisteren werd bekend dat er wegens de overweldigende vraag nog eens 50.000 extra kaarten beschikbaar zijn.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Ik ben er buitengewoon trots op dat we vandaag bekend kunnen maken dat Noortje Herlaar en Pieter Embrechts samen met Gijs Naber de hoofdrollen inLazarus gaan vertolken. Zij vormen een ijzersterk trio en ik ben ervan overtuigd dat zij hun rollen in deze bijzondere voorstelling met veel passie en liefde voor Bowie’s werk zullen vertolken”.

Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Eén van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove, onlangs opnieuw genomineerd voor een prestigieuze Tony Award, neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.

Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.