Aida in Concert: Veelbelovend voorproefje

13 dagen voor de première van het openluchtspektakel Aida in Concert kreeg de pers op 7 juni alvast een veelbelovend voorproefje van de cast in de repetitiestudio’s van Stage Entertainment. De vocale kwaliteiten waren nu al van hoog niveau zoals te horen was in de nummers ‘Bouw maar gauw een Pyramide’, ‘Als schepen in de nacht’ en ‘Vergeet hem’. Wij spraken April Darby (Aida) en Freek Bartels (Radames) over wat we kunnen verwachten bij Aida in Concert.

Freek Bartels, momenteel te zien in de concertreeks van Best of Broadway, zal de rol van Radames gaan spelen Aida in Concert, iets wat als een leuke verrassing kwam voor Freek. ‘In alle eerlijkheid had ik mijzelf nooit in die rol gezien, totdat ik benaderd werd en dacht; ja te gek!’, zo vertelt Freek. Freek voegt hieraan toe dat hij dit absoluut niet wilde missen omdat het onder andere vocaal gezien heerlijk materiaal is om te zingen. April Darby, die Aida gaat spelen, is het hier volledig mee eens: ‘De nummers van Elton John zijn zo mooi, het is een combinatie van pop, soul en gospel in één.’

Tijdens Aida in Concert zal het publiek voornamelijk echt alleen de nummers te horen krijgen. Dit maakt de show ook gelijk tot een grote uitdaging volgens April; ’Normaal gesproken in een show heb je even rustpauze om even op adem te komen, maar nu zitten alle nummers allemaal achter elkaar, dus het is voor mij best wel een conditie wat je moet hebben om het allemaal voor elkaar te krijgen.’ Gelukkig zullen er voor de mensen die het verhaal niet kennen, naast de nummers toch nog af en toe kleine stukjes gesproken tekst te horen zijn. ‘Het moet voor het publiek natuurlijk wel begrijpelijk worden waar het verhaal over gaat’, legt April uit. En dat prachtige verhaal van Aida is volgens Freek ook onmisbaar om mee te geven aan het publiek: ‘Wat het zo’n goed verhaal maakt, dat zit hem denk ik in dat het een tijdloos verhaal is, want het gaat over een onmogelijk liefde, keuzes maken en die keuzes hebben gevolgen. Als je kijkt naar zowel Aida, Amneris als Radames die staan op een soort keerpunt in hun leven en de vraag is waar ga je dan heen’.

Aida in Concert zal van 20 t/m 30 juni 2019 te zien zijn op het festivalterrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch. Naast Freek Bartels en April Darby zullen ook andere mooie namen te zien zijn waaronder Willemijn Verkaik, Tony Neef, Tjindjara Metschendorp en Nigel Brown.