Fantasierijke Peter Pan is lust voor het oog

Wendy wil niets liever dan avonturen beleven, maar haar ouders denken daar anders over. Ze willen het dwarse meisje naar een kostschool sturen om haar manieren te leren. Wanneer Peter Pan en het elfje Tinkelbel de avond voor haar vertrek haar kamer binnenvliegen, besluit ze mee te gaan naar Nimmerland. Hier vertelt ze sprookjesverhalen aan de Verloren Jongens, ontmoet ze de dappere prinses Tijgerlelie en gaat ze samen met Peter Pan de strijd aan met Kapitein Haak.

In Theater Terra’s bewerking van het wereldberoemde verhaal van J.M. Barrie wordt het sprookje teruggebracht naar de essentie. In het script van Marc Veerkamp is Wendy enig kind en zijn naast haar broertjes nog een aantal andere bijrollen weggelaten, waardoor de familiemusical behapbaar is voor de doelgroep (6+). De voorstelling heeft een goede spanningsboog en de pakkende liedjes van Fons Merkies en Laurens Goedhart zorgen voor een fijne afwisseling.

Het decor transformeert eenvoudig van Wendy’s slaapkamer tot het schip van Kapitein Haak en van het huis van de Verloren Jongens tot een gigantische krokodil. Dankzij dit multifunctionele decor en de prachtige poppen van Kathelijne Monnens is de voorstelling een lust voor het oog. Op geen enkel moment leidden de acteurs de aandacht af van de poppen. Knap, want de poppen worden vaak door twee, soms wel door drie acteurs tegelijkertijd bewogen. Dit komt naast de goedgekozen kostuums ook door de strakke regie van Wesley de Ridder. Alle scènes en personagewisselingen lopen moeiteloos in elkaar over; de vijfkoppige cast is een geoliede machine op het podium.

Anouk Snel vertolkt de rol van Wendy met verve: ze heeft een mooie zangstem en speelt vol overtuiging. Sjors Arts zorgt voor de nodige humor met zowel zijn vertolking van de bekakte vader van Wendy en als zijn vertolking van kapitein Haak, die eigenlijk maar een bangerik blijkt te zijn. Briljante vondst is de manier waarop Tinkelbel gedaante krijgt in de voorstelling. Willianne Liemborg vliegt met een kleine pop over het podium, pratend door een kazoo. Ondanks dat we maar vlagen van haar teksten kunnen verstaan, komt het opstandige en jaloerse karakter van het elfje perfect tot uiting door het hoge geluid van het instrument.

Dankzij de prachtige poppen en het indrukwekkende decor kijken kinderen én volwassenen hun ogen uit bij Peter Pan van Theater Terra. De vijf acteurs zijn geoefende poppenspellers en nemen het publiek moeiteloos mee in deze spannende en fantasierijke voorstelling waarin alles op rolletjes loopt.