Ellen Pieters maakt cast Goodbye, Norma Jeane compleet

Ellen Pieters maakt de cast van de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane – De Laatste nacht van Marilyn Monroe compleet. Ellen speelt de rol van Jane Edwards, Marilyn op 58-jarige leeftijd. Eerder werd al bekend gemaakt dat Brigitte Heitzer en Soy Kroon in de voorstelling te zien zullen zijn.

Het is 1984. Henri Mortensen, een gretige jonge journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Goodbye, Norma Jeane – De laatste nacht van Marilyn Monroe is geschreven door Allard Blom met muziek van Sam Verhoeven en wordt geregisseerd door Martin Michel. De voorstelling staat onder muzikale leiding van Frans Heemskerk. De voorstelling gaat op maandag 10 februari 2020 in première in de Goudse Schouwburg in Gouda. Hierna is de voorstelling tot en met eind april te zien in heel Nederland.