26-koppige cast van Kinky Boots gepresenteerd

Afgelopen maandag 1 april 2019 had een groot aantal pers zich verzameld in hotel The Grand in Amsterdam voor de perspresentatie van de nieuwe musical Kinky Boots. Eerder had producent De Graaf & Cornelissen al bekend gemaakt dat de hoofdrollen voor deze musical weggelegd zijn voor niemand minder dan Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina en Jonathan Demoor. Het was dan ook eindelijk de dag dat het publiek kennis kon maken met de rest van de cast en het creatieve team.

Kinky Boots is gebaseerd op de gelijknamige Britse film uit 2005. Deze komische musical vertelt het verhaal over Charlie Price (gespeeld door Jonathan) die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Om te voorkomen dat de schoenenfabriek failliet gaat, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola (gespeeld door Naidjim) die in het dagelijkse leven Simon heet. Ze storten zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting en ook Charlies verloofde wil er niets van weten…

Vajèn gaat de rol van Lauren spelen, een fabrieksarbeider die erachter komt dat ze een oogje heeft op Charlie. Een leuke uitdaging voor Vajèn, zo vertelt ze; ‘Het is een komische rol dat is voor mij echt wel even iets nieuws, dat heb ik nog nooit gedaan. Dat vond ik met de auditie ook al heel leuk om te doen.’ Ook voor Naidjim die rollen van Lola en Simon gaat spelen belooft het een hele andere rol dan normaal te worden. Naast het feit dat Naidjim swingende choreografieën moet gaan uitvoeren op hele hoge hakken, moet hij ook twee totaal verschillende karakters weten neer te zetten. ‘De rollen liggen allebei heel erg uit elkaar, Simon is meer bang en is een man-man en Lola is juist meer een sassy girl, drag queen’, aldus Naidjim. 

Dat er genoeg redenen zijn om naar de musical te komen kijken is wel duidelijk. Zo noemt Vajèn: ‘Het is swingend, de muziek is mega goed, het is goed geschreven en het is een mooi en interessant verhaal.’ Dat de muziek goed beloofd te worden is niet gek, aangezien wereldster Cindy Lauper haar bijdrage hierin zal gaan leveren. Naast deze veelbelovende redenen om Kinky Boots te gaan bezoeken, kwam tijdens perspresentatie ook duidelijk naar voren dat deze musical een dieperliggende boodschap wil uitdragen waarbij je altijd jezelf moet zijn. ‘Dus wees wie je bent en vier dat’, zo zegt Naidjim.  

Kinky Boots belooft een grootse productie te worden. Producent Hans Cornelissen spreekt van de grootste cast met wie ze tot nu toe hebben gewerkt. Zo zullen er iedere avond 26 castleden op het podium staan waaronder ook twee kinderen die de rollen van jonge Charlie en jonge Lola zullen spelen. Andere rollen zullen onder andere worden gespeeld door namen als Jeroen Phaf, Paul Donkers, Dennis Willekens, Rick Sessink en Linda Verstraten.